Борш крем супа с картофено пюре

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За супата:
1 глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан на ситно
1 грудка резене/фенел, нарязана на парчета
2 глави цвекло, нарязани на парчета
3 картофа, нарязани на парчета
1 л. зеленчуков бульон, лечебен бульон или пречистена вода
морска сол, черен пипер
сокът на ½ лимон
За картофеното пюре:
2 картофа
1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
пресен копър
морска сол
Основни неща

Ако искате малко по-различна супа, тази борш крем супа с картофено пюре е добрo предложение. За нашето семейство, това е по-разнообразна храна, тъй като не консумираме цвекло много често. Но, от време на време ми харесва да си припомням неговия землист вкус и приятен цвят. 

Съставки

Как да приготвим

1

В тенджера сложете нарязаните лук, морков и резене. Сотирайте за 2-3 минути, докато зеленчуците омекнат. Ако започнат да загарят, добавете 1-2 с.л. пречистена вода. 

2

Добавете цвеклото, картофите и зеленчуковия бульон. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да се готви 30 минути. 

3

През това време сварете картофите на пара за 20 минути. Щом омекнат, овкусете с морска сол и намачкайте с преса за картофи. Добавете нарязаните на ситно зелен лук и копър и объркайте с намачканите картофи.

4

Махнете от котлона супата и добавете сол, черен пипер и лимонов сок. Прехвърлете в блендер и разбийте до гладка консистенция. 

5

Сервирайте супата с топка картофено пюре по средата. Поръсете с още пресен копър.

Още рецепти за супи

Още рецепти с цвекло

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече