Смути с кейл, спирулина и вишни
                    
                    
                    
                        Кейлът е силно алкална храна, богата на витамин С, витамин А, витамин К, фибри и хлорофил. Той е леснодостъпна суперхрана, засилва имунната система, подпомага черния дроб и храносмилателната система. Вишните са също богати на витамин С, съдържат антиоксиданти, имат силно противовъзпалително действие. Спирулината е богата на желязо, калций, има силна концентрация на хлорофил, съдържа витамин А, витамини от група Б, витамин Е и К. 
Аз си приготвям сутрин за закуска, след обичайния сок от целина, смути с кейл, спирулина и вишни. Това смути подпомага тялото ми да се пречисти и ми доставя протеини, аминокиселини, витамини, минерали и фибри.
                     
                    
                        
                        
                            
                                
                                Съставки
                            
                            
                                    - 
                                        
                                            1 банан
                                         
- 
                                        
                                            3 големи листа кейл, почистени от дръжките и основната жилка по средата
                                         
- 
                                        
                                            50 г. вишни, без костилки, може пресни или замразени
                                         
- 
                                        
                                            1 ч.л. джинджифил, настърган
                                         
- 
                                        
                                            1 ч.л. спирулина на прах
                                         
- 
                                        
                                            1 ч.л. ечемични стръкове на прах
                                         
- 
                                        
                                            500 мл. кокосова вода
                                         
- 
                                        
                                            1 с.л. кленов сироп или мед по желание
                                         
 
                        
                            
                                
                                Как да приготвим
                            
                            
                                
                                        
                                            |  | 
                                                    
                                                        
                                                                                                        Сложете всички съставки в блендер и блендирайте за 1-2 минути, докато кейлът се раздроби добре.  | 
                                        
                                            |  | 
                                                    
                                                                                                        По желание добавете кленов сироп или мед и консумирайте веднага.  | 
                                
                            
                         
                     
                    
                    
                        
                    
                    
                    
                 
            
Kоментар