Сподели ни в твоите социални мрежи
Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За блата: 
150 г. безглутеново брашно
1/4 ч.л. ксантова гума
2 с.л. кокосова захар
80 г. меко масло, на стайна температура
2 жълтъка
За плънката:
100 г. меко масло, на стайна температура
80 мл. мед или кокосова захар
3 яйца
2 с.л. бадемов ликьор
1 ч.л. ванилов екстракт
120 г. бадемово брашно
6 пресни смокини, разрязани на две

Алергени

Масло
Мед
Яйца
Бадемово брашно

Френски бадемов тарт със смокини

Основни неща
Вид кухня

Отидох до пазара за плодове и зеленчуци. И видях моите любими смокини. Като малка често се катерех по смокиновите дръвчета в моя роден град, сядах на някой голям клон, късах и ядях. Ехх, детство. Напоследък спомените от едно време ме вдъхновяват за нови рецепти. Както и разбира се, чуждестранната кухня. Така се роди този френски бадемов тарт със смокини.  

  • 1 ч. плюс 30 мин. за охлаждане
  • 8
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите блата смесете брашното, ксантовата гума и захарта.

2

Добавете маслото и размачкайте с пръсти, докато се получат ситни трохи. 

3

Прибавете и жълтъците и омесете, докато стане тестото на топка. Оставете в хладилника за 30 минути.

4

Пригответе форма за тарт с диаметър 20 см. и намажете дъното и стените с масло. 

5

Загрейте фурната на 180 градуса.

6

Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънко, така че да покрие формата за тарт. Използвайте 2 листа хартия за печене, за да не залепне тестото по точилката. Щом разточите тестото, махнете горния лист хартия за печене, поставете отгоре формата за тарт и леко завъртете наобратно. Така лесно ще прехвърлите тестото, без опасност от накъсване. Ако все пак се разкъса, просто го залепете с пръсти. Надупчете леко блата с вилица. 

7

За плънката разбийте маслото и меда, докато стане пухкава смес. 

8

Сложете и яйцата. Оставете малко яйце за намазване на блата отгоре. 

9

Прибавете бадемовия и ваниловия екстракт и разбъркйате добре.

10

Накрая добавете и бадемовото брашно, разбъркайте и изсипете цялата смес върху блата. Стърчащите краища може да обърнете върху блата. Намажете ги с останалото яйце.

11

Подредете отгоре разполовените смокини.

12

Печете 30 минути. 

Още рецепти с бадемово брашно

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 2
Gulvafslibning
Страхотна рецепта. Благодаря.
Gulvafslibning (1)
Страхотна рецепта. Благодаря.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече