Съставки
- 
                                        125 г. брашно от елда
- 
                                        25 г. какао на прах
- 
                                        1/2 ч.л сода бикарбонат
- 
                                        1/2 ч.л. бакпулвер
- 
                                        щипка сол
- 
                                        60 г. кокосово масло, твърдо
- 
                                        120 г. кокосова захар или захар от фурми
- 
                                        1 ч.л. ванилов екстракт
- 
                                        120 г. черен шоколад, поне 70% какао или с кокосова захар (може да заместите 50 г. от шоколада с 50 г. какаова маса)
- 
                                        2 яйца, на стайна температура
- 
                                        20 г. черен шоколад, на топчета, с кокосова захар
Как да приготвим
| 1 | |
| 2 | В купа смесете всички сухи съставки - брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте. | 
| 3 | Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани леко да изстине. | 
| 4 | |
| 5 | Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте за кратко. Изсипете и разтопения шоколад и отново разбъркайте. | 
| 6 | Прибавете и яйцата и пак разбъркайте с миксера. Най-накрая сложете и парченцата шоколад. Разбъркайте внимателно с шпатула. | 
| 7 | С помощта на лъжица, загребете от сместа и поставете в тавата. Не е нужно да оформяте бисквитите. Оставете разстояние между тях понеже доста нарастват. | 
| 8 | Печете във фурната около 10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат добре преди да сервирате. | 
 
             
                     
                     
                                 
                                                 
                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Всички коментари
Kоментар