Тройно шоколадови бисквити с елда

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. брашно от елда
25 г. какао на прах
1/2 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
60 г. кокосово масло, твърдо
120 г. кокосова захар или захар от фурми
1 ч.л. ванилов екстракт
120 г. черен шоколад, поне 70% какао или с кокосова захар (може да заместите 50 г. от шоколада с 50 г. какаова маса)
2 яйца, на стайна температура
20 г. черен шоколад, на топчета, с кокосова захар

Алергени

Черен шоколад
Какао
Яйца
Основни неща

Истинска наслада от шоколад - това са тези тройно шоколадови бисквити. Напоследък, когато ми се прияде нещо наистина неустоимо, си ги приготвям. На пръв поглед изглежда, че отнема много време приготвянето им, обаче не е така. Подготвката е само няколко минути и наистина си заслужава.

Бисквитите не съдържат глутен, бяла рафинирана захар и млечни продукти. Използвам брашно от елда, което им добавя приятен, землист и загадъчен нюанс.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете всички сухи съставки - брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте.

3

Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани леко да изстине. 

4

В друга разбийте с миксер на крем кокосовото масло, кокосовата захар и ваниловия екстракт. 

5

Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте за кратко. Изсипете и разтопения шоколад и отново разбъркайте.

6

Прибавете и яйцата и пак разбъркайте с миксера. Най-накрая сложете и парченцата шоколад. Разбъркайте внимателно с шпатула.

7

С помощта на лъжица, загребете от сместа и поставете в тавата. Не е нужно да оформяте бисквитите. Оставете разстояние между тях понеже доста нарастват. 

8

Печете във фурната около 10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат добре преди да сервирате.

Още рецепти за бисквити

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече