Здравословен кейк с тиквички

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

200 г. овесено брашно, без глутен
1 ч.л. сода бикарабонат
2 ч.л. канела на прах
3/4 ч.л. джинджифил на прах 
1/2 ч.л. карамфил на прах
1 средно голяма тиквичка
1 с.л. смляно ленено семе
200 мл. ябълково пюре, без консерванти и захар
130 мл. кленов сироп
75 мл. овесено мляко (бадемово)
черен шоколад на калети, по желание
Основни неща

Когато лятото ни дарява щедро с тиквички в градината, приготвяме вкусен десерт. Разбира се, здравословен, лесен за приготвяне и много сочен. Кейкът с тиквички е с изцяло растителни съставки, без глутен, без бяла рафинирана захар и без мазнини. Ако желаете може да пропуснете шоколада и да добавите, например, орехи.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе правоъгълна форма за печене на хляб. Покрийте я с хартия за печене и леко я намазнете с кокосово масло.

2

Настържете тиквичката на ренде и изцедете течността от нея внимателно. Разтворете смляното ленено семе в 3 с.л. вода. Оставете за 15 минути, докато се желира. 

3

В купа смесете овесеното брашно, содата и подправките. Разбъркайте добре.

4

В друга купа смесете настърганата тиквичка с кленовия сироп, ябълковото пюре и лененото семе. Разбъркайте. Смесете сухите съставки с течните. Най-накрая добавете овесеното мляко и отново разбъркайте. По желание добавете черен шоколад на калети.

5

Прехвърлете сместа във формичката. Разпределете я равномерно. Сложете във фурната и печете около 50 минути.

6

Извадете от фурната и оставете кейкът да се охлади за 15 минути. После извадете от формичката и оставете да изстине още 15 минути преди да разрежете.

Още рецепти за сладкиши с тиквички

Още рецепти с тиквички

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече