Бисквитки сърца с шоколадов крем, глазура и рози

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бисквитките:
60 г. брашно от киноа
60 г. брашно от кафяв ориз
60 г. брашно от елда
60 г. нишесте от арарут
10 г. какао на прах
1/2 ч.л. бакпулвер
100 г. кокосова захар
2 с.л. смляно ленено семе, накиснато в 6 с.л. вода за 15 мин.
75 мл. кокосово масло, разтопено
20 мл. вода
За шоколадовия крем:
15 г. нишесте от арарут
60 мл. ядково или овесено мляко (как да си направим овесено мляко)
1 с.л. кленов сироп
20 г. черен шоколад, поне 70% какао
За глазурата:
50 г. черен шоколад, поне 70% какао
сушени рози и листа от рози
Основни неща

Бисквитки сърца достойни за всеки празник, особено за празника на любовта. Приготвих ги с цялата любов и желание, на които съм способна и резултатът си заслужаваше. Нямат глутен, нямат бяла рафинирана захар, нямат животински продукти. 

Съставки

Как да приготвим

1

В купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре. Добавете набъбналото ленено семе, кокосовото масло и малко вода. Омесете добре, докато всичко се събере в гладка топка тесто. Приберете в хладилника за половин час, може и за цяла нощ.

2

Загрейте фурната 180 градуса. Разточете тестото между два листа хартия за печене, за да не залепва. Изрежете бисквитите с форма на сърце. Махнете излишното тесто около изрязаните бисквитките и съберете отново на топка. Хартията за печене с готовите формички сложете във фурната и печете 7 минути. 

3

Процедирайте с останалото тесто по същия начин. 

4

Готовите бисквити прехвърлете върху решетка, за да изстинат напълно.

5

За шоколадовия крем смесете арарута и студеното мляко. Аз използвах овесено. Може да замените с бадемово. Разбъркайте добре, докато арарутът се разтвори напълно, да не останат бучки. Сложете на котлона и разбърквайте постоянно, докато започне да се сгъстява, за около 1-2 минути. Махнете от котлона и добавете кленовия сироп и шоколада. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и стане гладък, гъст крем. Оставете настрани да изстине.

6

Слепете две по две бисквитите с шоколадовия крем и отново оставете да стегнат за няколко минути. 

7

Разтопете шоколада на водна баня. Потопете половината от слепените бисквити в шоколада и украсете със сушени розови цветчета или листенца. 

Рецепти за още бисквити

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече