Бирамису

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 пакет бишкоти - 400 г.
300 мл. сметана, студена
8 с.л. пудра захар
500 г. маскарпоне
500 мл. тъмна бира
2 ч.л. ванилов екстракт
черен шоколад, настръган
какао на прах

Бирамису

Основни неща

Щом попаднах на този десерт, веднага реших, че трябва да го пробвам. Няма как да устоя на бишкоти в крем от сметана и маскарпоне, плюс тъмна бира с кехлибарен вкус. Така се и оказа. Не устоях. Това бирамису е учудващо леко, със съвсем слабо изразен вкус на бира. А хрупкавият черен шоколад идеално контрастира на меките бишкоти. 

Съставки

Как да приготвим

1

Разбийте маскарпонето с 150 мл. от бирата и ваниловия екстракт. Разбийте отделно сметаната с пудрата захар. След това смесете маскарпонето със сметаната и разбъркайте на ръка добре, докато се смесят равномерно. 

2

Пригответе тава, в която ще редите бишкотите и голяма купа с останалата бира. Потопете всяка една бишкота в бирата и подредете на дъното на тавичката. Отгоре разпределете от маскарпонето и заравнете. Повторете с втори ред бишкоти и маскарпоне. 

3

Сложете в хладилника за около 2-3 часа. Поръсете с черен шоколад и какао на прах и сервирайте към Вашето горещо кафе или студена бира.

Още идеи със сметана

Други рецепти с тъмна бира

Рецепти с бишкоти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече