Брауни с череши (без глутен)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

160 г. бяло безглутеново брашно
4 с.л. какао на прах
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
100 г. кокосова захар
1 яйце
200 мл. кокосово мляко (от консерва)
5 с.л. кокосово масло, разтопено
1 ч.л. ванилов екстракт
череши, почистени от костилките и разполовени на две

Алергени

Какао
Череши
Яйца
Основни неща

Понякога така ми се дояжда нещо шоколадово, ама да е сладкиш. И веднага се сещам за вкусно и лесно шоколадово брауни, което се приготвя наистина изумително бързо. В сезона на черешите добавям от тях за украса. Браунито не съдържа глутен, бяла рафинирана захар и млечни продукти. Може лесно да се превърне и във веган брауни, ако яйцето се замени с намачкано авокадо или банан. Браунито е чудесно за гости или за лежерни следобеди у дома със семейството. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе малка тавичка с размери 20х20 см. Намажете дъното и страните с малко кокосово масло.

2

В купа смесете брашното, какаото, содата, солта, кокосовата захар и разбъркайте добре. Послед добавете и течните съставки - яйцето, кокосовото мляко, кокосовото масло и ваниловия екстракт. Разбъркайте за кратко с миксер. Получава се гъсто тесто.

3

Прехвърлете го в тавичката с загладете отгоре с помощта на лъжица. Подредете отгоре черешите, като леко ги натиснете навътре в тестото.

4

Печете 15-20 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине добре. Разрежете на парчета и сервирайте с още пресни череши. 

Още рецепти с череши

Още рецепти за безглутенови сладкиши

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече