Супа топчета

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 гр. свинска кайма
1 шепа ориз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 морков
1-2 шепи фиде
1 л. зеленчуков бульон или вода
сол, черен пипер
чубрица
риган
магданоз за поръсване
лимон

Как да приготвим

1

В дълбока сотирайте лука за кратко с малко вода. После добавете чушките и моркова. Щом поомекнат, добавете зеленчуковия бульон. Ако нямате такъв, използвайте вода.

2

Смесете каймата с ориза и започнете да оформяте малки топчета. Добавете ги към бульона. Оставете да се вари около 15 минути. След това прибавете и фидето. Подправете със сол, черен пипер, чубрица и риган. Оставете на котлона докато фидето се свари. При нужда добавете още вода. 

3

Поръсете с магданоз и лимонов сок. 

Други традиционни Български супи