Крем супа със земни ябълки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 глава лук, нарязана
400 г. земни ябълки, обелени и нарязани на кубчета
1 голям картоф, обелен и нарязан на кубчета
600 мл. зеленчуков бульон (домашен)
50 мл. кокосова сметана
стрък пресен розмарин
настъргано пекорино или веган алтернатива, за гарниране

Най-новият ни любим зеленчук вкъщи се казва земна ябълка или още гулия, или йерусалимски артишок. Леко неугледна на външен вид, земната ябълка е изключително вкусна и полезна. Тя е богата на желязо и засилва имунната система. Земната ябълка може да се яде по много различни начини - настъргана сурова в салата, печена или варена, на пюре или чипс. Нашият избор у дома е топла крем супа от земни ябълки.  

Как да приготвим

1

Загрейте лука с малко вода в тенджерка и сотирайте за няколко минути, докато омекне.

2

Прибавете картофите, земната ябълка и бульона. Пуснете един стрък розмарин в бульона. Оставете на тих огън да къкри 25 минути. Подправете със сол и черен пипер. Ако има нужда добавете още бульон или вода. 

3

Дръпнете от котлона, прехвърлете в блендер и разбийте. Добавете кокосова сметана и разбъркайте добре.

4

Отгоре настържете пекорино или веган алтернатива по желание. 

Още рецепти за крем супи

Още рецепти със земна ябълка