Съставки
-
1 глава лук, нарязана
-
400 г. земни ябълки, обелени и нарязани на кубчета
-
1 голям картоф, обелен и нарязан на кубчета
-
600 мл. зеленчуков бульон (домашен)
-
50 мл. кокосова сметана
-
стрък пресен розмарин
-
настъргано пекорино или веган алтернатива, за гарниране
Как да приготвим
|
1
|
Загрейте лука с малко вода в тенджерка и сотирайте за няколко минути, докато омекне. |
|
2
|
Прибавете картофите, земната ябълка и бульона. Пуснете един стрък розмарин в бульона. Оставете на тих огън да къкри 25 минути. Подправете със сол и черен пипер. Ако има нужда добавете още бульон или вода. |
|
3
|
Дръпнете от котлона, прехвърлете в блендер и разбийте. Добавете кокосова сметана и разбъркайте добре. |
|
4
|
Отгоре настържете пекорино или веган алтернатива по желание. |
Kоментар