Крем супа от тиква и ябълки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 глава лук, нарязана на ситно
2 моркова, нарязани на ситно
2 стръка селъри, нарязани на ситно
1 ч.л. джинджифил корен, настърган на ренде
800 г. тиква, обелена и нарязана на парчета
2 ябълки, обелени и нарязани на парчета (може зелени или по-сладки ябълки)
морска сол, прясно смлян черен пипер
150 мл. кокосово мляко от консерва
пресен магданоз, за сервиране

Любимата тиква чудесно се съчетава с ябълка и джинджифил, за да се получи сгряваща и питателна супа. Добавям кокосово мляко за кадифен завършек и доза полезни мазнини. 

Как да приготвим

1

В тенджера сложете лука, морковите, целината (селъри) и настъргания джинджифил с малко вода и сотирайте за няколко минути, докато омекне лукът и джинджифилът пусне аромата си.

2

Добавете тиквата и залейте с вода, докато се покрият всички зеленчуци. Оставете да къкри на бавен огън за 15 минути. 

3

Добавете ябълките и варете още 5 минути, докато омекнат и те.

4

Свалете от котлона и подправете с морска сол и черен пипер. Прехвърлете супата в блендер и пюрирайте за няколко секунди.

5

Върнете отново супата в тенджерата и добавете кокосовото мляко. Разбъркайте добре.

6

Сервирайте с нарязан пресен магданоз и още кокосово мляко или кокосова сметана по желание.

Още рецепти за крем супи

Още рецепти с тиква