Табуле с карфиол

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/2 глава карфиол, сурова
4 добре узрели домата, нарязани на парчета
1 краставица, нарязана на кубчета
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
2 връзки магданоз, нарязани на ситно
10-12 листенца мента, нарязани на ситно
сокът на 1/2 лимон
морска сол
зрънца нар, за поръсване

Традиционното табуле се приготвя с много магданоз, мента, булгур и зеленчуци. Но аз реших да заменя булгура с карфиол. На пръв поглед изглежда еднакво, но тази версия на табулето крие още повече ползи за здравето от обикновената.

Карфиолът е невероятен зеленчук, богат на витамини С, К и В комплекс. Добър източник e на протеин, който е много лесно усвоим от организма. Пречиства черния дроб и подпомага изхвърлянето на токсини от кръвта, лимфата, тъканите и органите.

Карфиолът е чудесен за консумация както сготвен, така и суров.

Как да приготвим

1

Суровият карфиол разбийте в кухненски робот, докато добие консистенция на ориз. Не прекалявайте с разбиването, нека да има зърнеста структура. Прехвърлете в купа и добавете доматите, и краставицата.

2

Прибавете и нарязаните на ситно подправки - магданоз, мента и зелен лук. Подправете с морска сол и лимонов сок. Разбъркайте добре.

3

Сервирайте със зрънца нар отгоре.

Още рецепти с карфиол