Тунизийски бюреци с риба тон

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 с.л. гхи или кокосово масло без аромат
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
200 г. спанак, пресен или замразен
1 консерва риба тон
2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
сол, черен пипер
сос табаско
2 пласта многолистно тесто, прясно или замразено
1 яйце, леко разбито за намазване

Алергени

Яйца
Брашно
Риба тон
Основни неща

Тези тунизийски бюреци са с малко по-нестандартна плънка от познатите ни бюреци със сирене, но истината е, че комбинацията от спанак, яйца и риба тон е много вкусна. Бюреците са доста засищащи  и ароматни и са идеален вариант за бързо ястие през седмицата.

Съставки

Как да приготвим

1

Извадете на стайна температура многолистното тесто, ако е замразено.

2

В тиган загрейте гхито и запържете за 1 минута зеления лук. Добавете спанака и задушете за още 2-3 минути. Отцедете, ако има нужда.

3

Към зеленчуците добавете рибата тон. Разбъркайте с вилица, за да се накъса. Прибавете яйцата и овкусете със сол, пипер и сос табаско. 

4

Загрейте фурната на 220 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. 

5

С помощта на купичка отрежете кръгли форми от многолистното тесто. Получават се 4 кръга от един пласт тесто.

6

В средата на кръговете сложете от плънката. Прегънете и притиснете краищата с вилица. Подредете ги в тавата.

7

Намажете всеки бюрек с разбитото яйце.

8

Печете 15 минути или докато добият приятен загар.

9

Сервирайте още топли със свежа салата с прясно изстискан лимонов сок.

Още наши рецепти с риба тон

Рецепти със спанак

Подходящи салати към тези Тунизийски бюреци

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече