Сурови "спагети" с орехов сос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 тиквички, нарязани като спагети със спиралайзер
За ореховия сос:
100 г. орехи, леко запечени
3 скилидки чесън
4 с.л. веган твърдо сирене или пекорино
сокът на 1/2 лимон
100 мл. бадемова сметана (овесена сметана)
пресни подправки на вкус - риган, магданоз, копър
морска сол и прясно смлян черен пипер
няколко листенца босилек, накъсан 

Алергени

Орехи

Вече е ясно, че много обичам тиквички. Те са наистина универсални, буквално можеш да приготвиш всичко с тях. Те са нискокалорична, лесно усвояема храна, която хидратира тялото. Тиквичките прочистват храносмилателния тракт, спомагат за пречистване на черния дроб от токсини. Също така са богати на витамин С, витамин В6, калий, фолиева киселина.

С една дума, аз се възползвам почти ежедневно от прекрасните сезонни тиквички. Сега ги поднасям красиво като спагети с орехов сос. Разбира се, рецептата може да се приложи и към обикновени спагети. 

Как да приготвим

1

Нарежете тиквичките на спирали с помощта на спиралайзер. 

2

Запечете орехите за около 5 минути във фурната или в сух тиган като внимавате да не изгорят. Целта е леко да пуснат аромата си.

3

Сложете ги в каната за мелене на ядки на блендер заедно с чесъна, сиренето, сока от лимон, бадемовата сметана и подправките. Овкусете със сол и черен пипер. Блендирайте за кратко. Отворете капака, оберете стените на каната и отново блендирайте. Ореховият сос е с сравнително гъст, като паста. 

4

Смесете нарязаните тиквички със соса и разбъркайте добре, така че всички "спагети" да са обляни със соса.

5

Сервирайте като подправите с още лимонов сок и накъсате пресен босилек отгоре. 

Още рецепти с тиквички