Разядка с праз и гъби

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3-4 стръка праз, нарязани на парчета 
1 глава лук, нарязана на полумесеци
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
250 г. гъби, нарязани на тънко
1 ч.л. куркума
чили на люспи
морска сол
сокът на 1/2 лимон
копър, за гарниране

Вкусна разядка с праз и гъби, подходяща за гарнитура, предястие или основно. Лимоновият сок придава сочност на гъбите, без да се използва мазнина, а празът и лукът чудесно хармонират с тяхната сладост. Плюс щипка пикантност, за любителите. 

Как да приготвим

1

Загрейте тиган с незалепващо покритие и сложете лука да се задуши. Посолете малко и разбъркайте. Като започне да загаря добавете съвсем малко вода, около 1 с.л. Щом лукът поомекне, добавете праза и чесъна. Гответе като добавяте постепенно по малко вода, докато омекнат зеленчуците.

2

Добавете нарязаните гъби. Аз използвах печурки, но може всякакъв вид. Подправете с куркума, чили и лимонов сок. Гответе още 10 минути, докато се сготвят гъбите. 

3

Сервирайте с нарязан отгоре пресен копър. 

Още рецепти с праз

Още рецепти с гъби