Рамен бургер

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бургера:
400 г. свинска кайма
2 скилидки чесън, смачкан и пресован
1 ч.л. джинджифил, настърган
2 с.л. соев сос
2 с.л. мисо паста
1/2 връзка магданоз или кориандър, нарязан на ситно
За нудълите:
125 г. нудъли, сварени и изстинали
2 яйца, добре разбити
2 ч.л. семена от черен сусам
За гарниране:
1/2 краставица, нарязана с белачка на дълги и тънки ивици
сос срирача 

Алергени

Яйца
Основни неща

Азиатската култура и храна са навсякъде около нас. Комбинацията от чесън, джинджифил, соев сос и мисо паста са силно ароматни и завладяващи. Бургерите, приготвени с тях са сочни, крехки и леко пикантни. А рамен нудълите са в интересно превлъплъщение - а именно на хлебче за бургер. Точно това сме ви приготвили днес - пикантен бургер върху рамен нудъли със сос срирачаКраставицата добавя свеж акцент и без нея няма да е същото. Сосът добавя още вкус и пикантност.

Съставки

Как да приготвим

1

Сварете нудълите съгласно инструкциите на опаковката. След това ги отцедете и изплакнете със студена вода, за да не се преварят. Оставете настрана да изстинат. 

2

В голяма купа смесете каймата с чесъна, джинджифила, соевия сос, мисо пастата и магданоза. Объркайте добре, докато се смесят съставките. 

3

Загрейте тиган на силен огън. Оформете 4 големи топки от каймата и притиснете леко, за да получат форма на бургери. Запържете по 5-6 минути от всяка страна (или колкото прецените, в зависимост от предпочитанията ви за месото - алангле или добре опечено.)

4

В друга купа разбъркайте яйцата добре и добавете семената черен сусам. Сложете нудълите в яйчената смес и разбъркайте. Разпределете нудълите в 4 порции и запържете в тиган, като малки омлети. Добавете още малко от яйчената смес между нудълите, за да стегне омлета от нудъли. Пържете по 1-2 минути от всяка страна. 

5

Сервирайте като сложите един омлет от нудъли, като имитиция на хлебче. Отгоре добавете няколко ивици краставица, после сложете бургера и накрая поръсете със сос срирача и черен сусам. 

Рецепти с мисо паста

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече