Пилешки крилца с мисо карамел

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

8 пилешки крилца (около 700 г.)
3 с.л. сусамово олио
3 сашета мисо супа
100 г. захар
30 г. масло
сокът на 1/2 лайм
сусамово семе за поръсване

Алергени

Масло
Основни неща

Мисо е основен продукт в японската кухня. Мисо е ферментирала соева паста, която се произвежда с един вид ароматна плесен, наречена коджи (Aspergillus oryzae). За основа на коджи се използва соя, варен ориз или друг зърнен продукт. В Япония мисото е на почит, поради редицата полезни качества, които притежава за нашето здраве. Ето затова комбинирам традиционното мисо с любимия солен карамел в едни лепкави, ароматни и неустоими крилца.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете сусамовото олио с 2 сашета от мисо супата и оваляйте в тях крилцата. Подправете със сол и пипер и подредете в голяма тава.

2

Печете във фурната 30 минути.

3

Междувременно сложете захарта в тенджера с 2 с.л. вода и разтопете на бавен огън. Щом се разтопи, засилете котлона и варете докато получите кехлибарен цвят. Потъмнява много бързо, затова следете постоянно.

4

Когато карамелът е готов, дръпнете от огъня и добавете маслото, сока от лайм и 1 саше от мисо супата. Разбъркайте добре.

5

Залейте пилешките крилца с мисо карамела, поръсете със сусамовото семе и върнете обратно във фурната за още 5-10 минути. 

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече