Печен карфиол с пюре от боб и чесън с песто от рукола

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За карфиола:
1 глава карфиол, накъсана на розички
морска сол, черен пипер
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. куркума на прах
1 ч.л. каджунска подправка или 1 ч.л. червен пипер
1/3 ч.л. кайенски пипер, по желание
За пюрето от боб:
500 г. сварен бял боб
1 глава чесън
морска сол, черен пипер
сокът на 1/2 лимон
За пестото от рукола:
2 ч.ч. рукола
1/4 ч.ч. орехи или кашу
сокът на 1/2 лимон
2 скилидки чесън
морска сол, черен пипер
Основни неща

Невероятно вкусно, красиво и здравословно ястие - печен карфиол с пюре от боб и чесън с песто от рукола. Семпла комбинация само от растителни съставки, която храни тялото и душата.

Ястието се приготвя много бързо. Аз използвах готов сварен боб, който съдържа само боб, вода и сол. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

Подредете върху нея розичките карфиол. Подправете с морска сол, черен пипер, кимион, каджунска подправка и лют пипер, според предпочитанията ви. Ако нямате каджунска подправка, сложете просто червен пипер. Оваляйте карфиола добре в подправките и сложете във фурната да се пече за 20 минути.

3

Цялата глава чесън, без да я почиствате разрежете през средата, поръсете с малко сол и черен пипер и завийте в хартия за печене. Сложете чесъна в тавата с карфиола и печете, докато чесънът омекне добре за около 20-25 минути.

4

Докато се пекат карфиола и чесън, направете пестото от рукола. В каната на блендер сложете руколата, орехите, чесъна, сока от лимон и подправете със сол и черен пипер. Добавете малко вода или зехтин по желание и разбийте до гладка смес. Прехвърлете в буркан. За да се запази по-дълго време най-отгоре залейте със зехтин.

5

Почистете каната на блендера и сложете отцедения боб, заедно с изпечения чесън, сока от лимон, сол и черен пипер. (Стиснете всяка скилидка чесън, за да излезе печения чесън.) Блендирайте до гладкост. 

6

Сервирайте като във всяка чиния сложите от пюрето с боб и чесън. Върху него подредете от печения карфиол и завършете с няколко акцента от пестото от рукола. 

Още рецепти с карфиол

Още рецепти с боб

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече