Ябълкови мъфини с хрупкав топинг

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За мъфините:
1 с.л. смляно ленено семе и 3 с.л. вода
180 мл. кленов сироп
200 мл. ябълково пюре
90 мл. кокосово масло, разтопено
300 г. овесено брашно, без глутен
1 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
За хрупкавия топинг: 
40 г. овесено брашно, без глутен
30 г. овесени ядки, фини, без глутен
2 с.л. кокосова захар
1 с.л. кленов сироп
1 с.л. кокосово масло, разтопено

Ябълковите мъфини с хрупкав топинг са много вкусни, идеални за следобедно хапване. Имат мека и сочна сърцевина, благодарение на ябъковото пюре в тях. Хрукавият топинг е чудесен завършек, който придава различна текстура. Мъфините не съдържат глутен и бяла рафинирана захар и са приготвени с изцяло растителни съставки.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе 12 формички за мъфини и леко ги намазнете. Ако използвате силиконови форми, няма нужда от намазняване.

2

Смесете лененото семе и водата и оставете за няколко минути да набъбне и да добие консистенция на желе.

3

В купа смесете брашното, канелата, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре.

4

В друга купа смесете "лененото" яйце, кленовия сироп, ябълковото пюре и кокосовото масло. Разбъркайте. Смесете сухите с течните съставки и отново разбъркайте. Разпределете сместа по формичките.

5

За хрупкавия топинг смесете всички съставки и размесете добре. Поръсете мъфините отгоре с топинга.

6

Печете 20-25 минути. Извадете от фурната и оставете за кратко да изстинат. 

Още рецепти с ябълки

Всички коментари

Общо коментари: 1
Илиева
Здравейте, колко е количеството на водата?