Шоколадова торта със сладко от смокини

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. масло
100 г. черен шоколад
100 г. захар мусковадо
200 г. сладко от смокини, с цели плодове
2 яйца
150 г. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
2-3 с.л. сладко от кайсии

Алергени

Масло
Яйца
Пълнозърнесто брашно

Тази шоколадова торта е много лесна за изпълнение, тъй като буквално смесваме всичко в един съд. Тортата е лека и със сочна текстура. Целите плодове от смокини са много приятен дъвчащ акцент. Несъмнено за почитателите на шоколада, тази торта е точно в десятката. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе форма за торта с подвижно дъно с диаметър 20 см., покрита с хартия за печене. (Аз поставям хартията за печене на дъното на формата, затварям ринга, и после откъсвам излишната хартия. Така е доста по-лесно, вместо да очертавате кръга и после да режете. Разбира се, вземете под внимание размера на формата и поставете хартията за печене така, че да остане хартия и за следващо печене.) 

2

В малка тенджерка сложете на котлона маслото и черния шоколад. Разбърквайте, докато се разтопят. 

3

Махнете тенджерката от котлона и добавете захарта и сладкото от смокини. Разбъркайте, докато захарта се разтопи. 

4

Добавете яйцата и разбъркайте отново.

5

Накрая добавете на 3 пъти и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърквайте всеки път, когато добавяте брашното, за да се поеме напълно.

6

Прехвърлете сместа във формата за торта и загладете. 

7

Печете 45-50 минути или докато извадите суха клечка от сърцевината. 

8

Извадете от фурната и оставете да се охлади за кратко.

9

През това време загрейте на котлона сладкото от кайсии с 2 с.л. вода. Залейте тортата отгоре, за да добие гланц. 

10

Оставете да изстине напълно и сервирайте.

Още рецепти със торти

Други наши шоколадови десерти

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 1
Пешо
Страхотна торта ! Доста вкусна и не много трудна за приготвяне .