Шведски шоколадови топчета

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

50 г. кокосово масло
2-3 капки етерично масло от ванилия или 1/2 ч.л. бурбонска ванилия
50 г. кокосова захар
2 с.л. какао на прах или рожков на прах
150 г. фини безлутенови овесени ядки
2 с.л. разтворена във вода чага или вода
кокосови стърготини за овалване

Шоколадовите топчета са типични сладки (бонбони) в Швеция. Продават се в почти всяка сладкарница и пекарна. Приготвят се много бързо, лесно и с малко съставки. Разбира се, аз съм направила мой вариант на тези бонбони, като съм ги приготвила без животински продукти и без кафе. Така стават подходящи за деца и са много по-здравословни. 

Как да приготвим

1

Добавете маслото от ванилия към кокосовото масло. Разбъркайте и добавете кокосовата захар. Смесете ги добре.

2

Добавете какаото или рожкова, овесените ядки и чагата, разтворена във вода. Ако нямате чага, сложете студена вода. Смесете всичко добре и приберете за няколко минути в хладилник. 

3

От охладената смес оформете топчета и оваляйте всяка в кокосовите стърготини. 

4

Съхранявайте на хладно. 

Още рецепти за бонбони