Чийзкейк с праскови и сирене рикота

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 пакета грахамови бисквити, натрошени на ситни трохи
200 г. разтопено масло - гхи или кокосово масло
1 щипка сол
400 г. гръцки йогурт
400 г. сирене рикота
300 г. маскарпоне
4 с.л. мед
5-6 големи сочни праскови, обелени и нарязани на парчета
4 с.л. вода
2 с.л. мед

Алергени

Кисело мляко
Сирене
Маскарпоне
Мед
Глутен

Приготвих този чийзкейк за един мой рожден ден. Дори още не беше настъпил напълно сезона на прасковите. Обаче толкова обичам тяхната сочност и цвят, че не издържах. Определено предпочитам чийзкейкове без печене. Така се усеща истинския вкус на млякото, сиренето, пресните плодове, а и на хрупкавите бисквити отдолу. Освен това е супер лесно. 

Как да приготвим

1

В купа смесете натрошените бисквити с маслото и масло сол. Разбъркайте, докато маслото навлажни всички трохи. Изсипете сместа на дъното на тава за торта с подвижен ринг. Притиснете отгоре бисквитите с длани и приберете в хладилника. 

2

Смесете всички млечни съставки с меда и разбъркайте добре. Разпределете сместа като втори слой в тавата и отново върнете в хладилника. 

3

В малка тенджерка сложете нарязаните праскови с малко вода и мед. Кипнете и варете на тих огън около 20 минути, докато сместа се редуцира леко. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно. 

4

Полейте чийзкейка със сладкото от праскови. Съхранявайте в хладилник. 

Други рецепти с праскови

Рецепти за чийзкейк