Сурова торта с горски плодове Страчатела

  • 50 мин. плюс време за охлаждане
  • 8
  • Обикновена
  • 0 kоментара
  • Италианска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За основата:
120 г. сурови бадеми
15 фурми, почистени от костилките
2 с.л. кокосово масло, разтопено
2 с.л. какао на прах
За първия слой Страчатела:
200 г. сурово кашу, накиснато във вода с малко лимонов сок за няколко часа (от 2 до 4 часа)
80 мл. кокосово мляко от консерва
3 с.л. кокосово масло, разтопено
4 с.л. кленов сироп 
сокът на 1/2 лимон
50 г. черен шоколад, нарязан на малки парчета (аз използвах черен шоколад с кокосова захар)
За втория слой - синьо-лилав:
120 г. сурово кашу, накиснато във вода с малко лимонов сок за няколко часа (от 2 до 4 часа)
60 мл. кокосово мляко от консерва
2 с.л. кокосово масло, разтопено
3 с.л. кленов сироп 
1 с.л. цвят от пеперуден грах
сокът на 1/2 лимон - Важно! При взаимодействие с лимон, цветът на пеперудения грах се променя от син на лилав.
Декорация:
горски плодове - боровинки, къпини
черен шоколад с кокосова захар, разтопен на водна баня (по желание)
кокосови стърготини, за поръсване (по желание)

Алергени

Бадеми
Какао
Черен шоколад
Кашу

Една специална торта за една специална малка дама - синьо-лилава сурова торта с горски плодове Страчатела. Вдъхновена от италианския сладолед Страчатела, реших да добавя малки парченца черен шоколад, които придават лека хрупкавост на тортата. Цветът на тортата беше изрично пожелан такъв. Беше голяма забава и истинско удоволствие приготвянето на тази вкусна и красива торта.

Разбира се, тортата не съдържа захар, глутен, млечни продукти. Всички съставки са с растителен произход. 

Как да приготвим

1

Пригответе форма за торта с подвижен ринг и диаметър 20 см. Покрийте дъното на формата с хартия за печене. Ако имате ацетатна хартия, сложете по стените на формата. 

2

Смелете бадемите на брашно в блендер и прехвърлете настрана в купа. В блендера сложете фурмите с кокосовото масло и разбийте, докато се получи гъста смес, събрана на топка. 

3

Прибавете смлените фурми и какаото към бадемите и разбъркайте много добре с пръсти, докато стане еднородна смес. Изсипете я върху хартията за печене във формата и притиснете с пръсти, така че да се покрие цялото дъно равномерно. 

4

Изплакнете с чиста вода накиснатото кашу и прехвърлете в блендера. Добавете кокосовото мляко, кокосовото масло, кленовия сироп и лимоновия сок. Блендирайте няколко пъти за по 20-30 секунди, докато се получи консистенция на гладък крем, без никакви парченца от ядките. При нужда добавете още кокосово мляко. Прибавете към белия крем нарязания на малки парчета шоколад, разбъркайте и изсипете върху основата. Приберете във фризера, докато приготвяте втория слой.

5

За втория слой отново смесете всички съставки в блендера и разбийте на няколко пъти, докато се получи гладък крем. Добавете чая от пеперуден грах и отново разбийте. Ако искате по-наситен цвят, добавете още. При нужда прибавете още кокосово мляко. Извадете от фризера тортата и изсипете и втория слой. Отново приберете, докато дойде време за сервиране.

6

Украсете с боровинки и къпини, малко кокосови стърготини и разтопен шоколад. 

7

Преди да сервирате извадете тортата на стайна температура за 1 час или преместете в хладилника за 2-3 часа, за да се отпусне и по-лесно да я разрежете.

Още рецепти за сурови торти