Розов бадемов къпкейк с лимонова глазура

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За мъфините:
2 яйца
4 с.л. мед
4 с.л. кокосово масло, разтопено
40 мл. кокосово мляко, от консерва
100 г. бадемово брашно
2 с.л. кокосово брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. червено цвекло на прах
За глазурата:
150 г. маскарпоне
150 г. заквасена сметана
2 с.л. мед
3 к. етерично масло от лимон на doTerra
1/4 ч.л. червено цвекло на прах

Алергени

Яйца
Мед
Маскарпоне
Заквасена сметана
Бадемово брашно

Тези къпкейкове се родиха от желанието ми да направя розови сладки на дъщеря ми. Кексчетата са изключително вкусни с приятен ядков вкус, без бяла рафинирата захар и глутен. Ако искате да избегнете и млечните продукти, направете глазурата с кокосова сметана, или въобще не правете глазура. Добавката от етерично масло от лимон в глазурата, обаче придава свежест и носи още здравословни ползи за нас.

Така че, за празник или просто за удоволствие, тези розови бадемови къпкейкове са винаги добър избор. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава за мъфини с 6 хартиени формички.

2

В купа разбъркайте яйцата. Добавете останалите течни съставки - мед, кокосово масло и кокосово мляко и пак разбъркайте.

3

В друга купа смесете сухите съставки - двата вида брашно, содата и червено цвекло на прах. Пресейте цвеклото на прах през цедка, за да не останат бучки.

4

Смесете сухите и течни съставки и разбъркайте леко, докато се поемат.

5

Разпределете сместа в хартиените формички.

6

Печете около 20-25 минути, докато добият лек загар.

7

Извадете от фурната и оставете да се охладят добре преди да сложите глазурата.

8

За глазурата в купа разбийте с миксер маскарпонето и заквасената сметана, докато стане пухкава смес. (Може и на ръка). Добавете меда и етеричното масло от лимон и пак разбъркайте.

9

Поставете глазурата в пош и шприцовайте върху мъфините. Поръсете отгоре с червено цвекло на прах като използвате цедка.

Още подобни рецелпти