Кондензирано мляко

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

400 мл. - 1 консерва кокосово мляко, съдържание само на кокос и вода
100 г. кокосова захар
щипка морска сол
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах

Невероятно кондензирано мляко или просто карамелен сос. Не съдържа млечни съставки и бяла рафинирана захар. Чудесен завършек на купичка плодов сладолед или овесени палачинки или торта. 

Как да приготвим

1

Сложете в касерола кокосовото мляко и кокосовата захар. Загрейте котлона и оставете да заври сместа.

2

Добавете щипка морска сол и бурбонска ванилия на прах. Бъркайте постоянно сместа, за да не загори. Варете кокосовото мляко, докато се получи линия от лъжицата на дъното на съда.

3

След това прехвърлете в бурканче и съхранявайте в хладилник. Може да използвате върху палачинки, плодов сладолед или торта.