Кокоски

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

4 белтъка
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
200 г. кокосова захар
200 г. кокосови стърготини

Алергени

Яйца

Кокоските имат приятна дъвчаща текстура и завидна сладост. Може спокойно да намалите кокосовата захар, но не и кокоса! Аз ги харесвам и още топли, когато леко се разтеглят като дъвка, докато ги хапвам. Предложете на приятели и роднини с чаша кафе. Може да ги съхраните в буркан за сладки за 3-4 дена.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В голяма купа сложете белтъците, добавете ваниловия екстракт и малко сол. 

3

Докато разбивате добавете и кокосовата захар. Спрете разбиването, щом получите стабилен връх.

4

Прибавете кокосовите стърготини и внимателно разбъркайте <span>с шпатула</span>. 

5

С помощта на лъжица оформете топки и подредете в тавата на малко разстояние една от друга.

6

Печете 10 минути.

7

Оставете да изстинат добре преди да сервирате.

Други наши рецепти с кокосови продукти