Крем супа със земни ябълки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1-2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 глава лук, нарязана
400 г. земни ябълки, обелени и нарязани на кубчета
1 голям картоф, обелен и нарязан на кубчета
600 мл. пилешки бульон
50 мл. течна сметана
настърган пармезан за гарниране

Алергени

Масло
Сметана
Основни неща

Най-новият ни любим зеленчук вкъщи се казва земна ябълка или още гулия, или йерусалимски артишок. Леко неугледна на външен вид, земната ябълка е изключително вкусна и полезна. Тя е богата на желязо и засилва имунната система. Земната ябълка може да се яде по много различни начини - настъргана сурова в салата, печена или варена, на пюре или чипс. Нашият избор у дома е топла крем супа от земни ябълки с пармезан.  

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте зехтина и маслото в тенджера. Добавете лука и запържете за няколко минути, докато омекне.

2

Прибавете картофите, земната ябълка и бульона. Оставете на тих огън да къкри 30 минути. Подправете със сол и черен пипер. Ако има нужда добавете още бульон или вода. 

3

Дръпнете от котлона и пюрирайте. Добавете сметаната и разбъркайте добре.

4

Отгоре настържете пармезан. Сервирайте с хрупкави крутони. 

Още рецепти за крем супи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече