Крем супа от тиква и ябълки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 с.л. кокосово масло
1 глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан на ситно
1 стрък селъри, нарязан на ситно
1 ч.л. джинджифил корен, настърган 
800 г. тиква, обелена и нарязана на парчета
2 ябълки, обелени и нарязани на парчета (може зелени или по-сладки ябълки)
морска сол
150 мл. кокосово мляко от консерва
Основни неща

Любимата тиква чудесно се съчетава с ябълка и джинджифил, за да се получи сгряваща и питателна супа. Добавям кокосово мляко за кадифен завършек и доза полезни мазнини. 

Съставки

Как да приготвим

1

В тенджера загрейте кокосовото масло и добавете лука, моркова и целината (селъри) и настъргания джинджифил. Запържете за няколко минути, докато омекне лукът и джинджифилът пусне аромата си.

2

Добавете тиквата и залейте с вода, докато се покрият всички зеленчуци. Оставете да къкри на бавен огън за 15 минути. 

3

Добавете ябълките и варете още 5 минути, докато омекнат и те.

4

Свалете от котлона и подправете с морска сол. Прехвърлете супата в блендер и пюрирайте за няколко секунди.

5

Върнете отново супата в тенджерата и добавете кокосовото мляко. Разбъркайте добре.

6

Сервирайте с нарязан магданоз и още кокосово мляко или кокосова сметана.

Още рецепти за супи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече