Крем супа от броколи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан на ситно
1 стрък целина (селъри), нарязан на ситно
200 г. карфиол
500 г. броколи
морска сол
прясно смлян черен пипер
щипка индийско орехче
100 мл. кокосово мляко
черен сусам за поръсване (по желание)
Основни неща

Никога няма да ми омръзнат броколите, харесвам ги всякак - на салата, в супа, запечени или сварени на пара. И когато искам да направя нещо бързо и питателно, се спирам на тази супа от броколи. Добавям кокосово мляко за копринен завършен и черен сусам за очарование. Най-хубавото е, че и децата я обичат.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте в тенджера с малко вода лука, моркова, целината и индийско орехче. Намалете котлона и оставете зеленчуците да омекнат за 2-3 минути. 

2

Добавете пречистена вода в тенджерата, сложете капака и оставете да ври на бавен огън за 15 минути.

3

През това сварете на пара карфиола и броколите за 10-12 минути.

4

Накрая прехвърлете всичко в блендер и пасирайте, докато получите кремообразна консистенция. Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Добавете кокосово мляко и отново пасирайте съвсем за кратко. 

5

Сервирайте супата топла с още кокосово мляко или кокосова сметана отгоре и малко магданоз, босилек или черен сусам. 

Още рецепти за крем супи

Всички коментари

Среден рейтинг
(1)
Общо коментари: 2
Албена Станкова
Здравейте, колко вода добавяте?
Здравословно в кухнята с Тони
Здравейте, не съм посочила точно количество на водата, защото такова не е нужно. Първоначално слагате малко, колкото да могат да се сварят зеленчуците, около 1/2 чаша. После добавяте кокосовото мляко и блендирате. Ако прецените, че искате по-течна консистенция, добавете още вода, според вашите предпочитания.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече