Съставки
- 
                                        2 тиквички, нарязани като спагети със спиралайзер
 - 
                                        За ореховия сос:
 - 
                                        100 г. орехи, леко запечени
 - 
                                        3 скилидки чесън
 - 
                                        4 с.л. веган твърдо сирене или пекорино
 - 
                                        сокът на 1/2 лимон
 - 
                                        100 мл. бадемова сметана (овесена сметана)
 - 
                                        пресни подправки на вкус - риган, магданоз, копър
 - 
                                        морска сол и прясно смлян черен пипер
 - 
                                        няколко листенца босилек, накъсан
 
Как да приготвим
| 
                                                 1 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 2 
                                                     | 
                                            
                                                 Запечете орехите за около 5 минути във фурната или в сух тиган като внимавате да не изгорят. Целта е леко да пуснат аромата си.  | 
                                        
| 
                                                 3 
                                                     | 
                                            
                                                 Сложете ги в каната за мелене на ядки на блендер заедно с чесъна, сиренето, сока от лимон, бадемовата сметана и подправките. Овкусете със сол и черен пипер. Блендирайте за кратко. Отворете капака, оберете стените на каната и отново блендирайте. Ореховият сос е с сравнително гъст, като паста.  | 
                                        
| 
                                                 4 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 5 
                                                     | 
                                            
                                                 Сервирайте като подправите с още лимонов сок и накъсате пресен босилек отгоре.  | 
                                        
            
                    
                                
                                                                
                                                                
                                                                    
                                
                                
                                
                                
                                
Kоментар