Горещ шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

300 мл. бадемово мляко, неподсладено
30 г. черен шоколад, начупен на парчета
2-3 с.л. бадемова сметана, разбита
1 ч.л. мед
1/2 ч.л. канела

Алергени

Мед
Черен шоколад

Горещ шоколад

Основни неща

Горещ шоколад без грам угризения. Винаги съм обичала горещ шоколад. Но винаги е бил толкова сладък, че после изпивам цяла чаша вода. Този обаче не е такъв. Има лек и приятен сладникаво-горчив привкус от бадемовото мляко и бадемовата сметана и нотка топлина от разтопения черен шоколад. Разбира се, ако предпочитате, може да засилите вкуса на шоколада и да добавите повече, но за мен това е достатъчно. И най-важното не съдържа нито лактоза, нито захар. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте бадемовото мляко, но без да завира. 

2

Свалете от котлона и сложете шоколада вътре. Разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи.

3

Сервирайте във висока чаша. Отгоре добавете малко бадемова сметана, разбита с малко мед. Поръсете с канела и консумирайте топло. 

4

 

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече