Сурови таханови бисквити

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

50 г. фини овесени ядки, без глутен
3 с.л. бадемово брашно
3 с.л. какао на прах
3 с.л. кленов сироп
3 с.л. овесено или бадемово мляко
120 г. бадемов тахан
50 г. черен шоколад
Основни неща

Сладко изкушение за броени минути. Обичам лесни за приготвяне, неустоимо вкусни и здравословни десерти, като тези сурови таханови бисквити. Комбинацията от тахан и кленов сироп, с дъвчащи овесени ядки е великолепна. И за още повече сладост, всичко това е обляно с черен шоколад. 

Съставки

Как да приготвим

1

В купа смесете овесените ядки, бадемовото брашно и какаото. Разбъркайте. Добавете кленовия сироп и овесеното мляко. Отново разбъркайте добре.

2

Най-накрая сложете бадемовия тахан и омесете всичко много добре. Получава се смес подобна на пластелин.

3

С ръце загребете част от сместа и оформете на топче. Подредете топчетата върху хартия за печене и ги притиснете с длани, така че да приемат форма на бисквити. Сложете във фризера да стегнат.

4

През това време разтопете на водна баня около 40 г. от шоколада. Поръсете отгоре бисквитите с разтопения шоколад. Останалия шоколад поставете върху разтопения, така че да залепне за него. 

5

Съхранявайте бисквитите на хладко. 

Още рецепти с бадемов тахан

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече