Кейк с тиква, рожков и таханова глазура

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За тиквения кейк:
120 г. бадемово брашно
80 г. брашно от кафяв ориз
20 г. рожков на прах
70 г. кокосова захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела на прах
2 с.л. смляно ленено семе, накиснато в 6 с.л. вода
20 мл. кокосово масло, разтопено
50 мл. овесено мляко (бадемово) (как да си направим овесено мляко)
300 г. сварена тиква
За тахановата глазура:
4 фурми, без костилка
4 с.л. бадемов тахан
2 с.л. рожков на прах
1/2 ч.л. канела на прах
80 мл. овесено мляко (бадемово)
Основни неща

Ароматен кейк със сочна сърцевина, благодарение на меката тиква. Обилно полят с невероятно вкусна глазура, направена от фурми и бадемов тахан, който носи в себе си естествена сладост и ядков аромат. Кейкът е чудесен за споделяне с приятели и за неделен следобед със семейството.

Кейкът с тиква, рожков и таханова глазура е приготвен само с растителни съставки, не съдържа глутен, нито бяла рафинирана захар. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, с размер 20х20 см. Покрийте с хартия за печене и съвсем леко намажете с кокосово масло.

2

Накиснете лененото семе във вода за 10 минути.

3

В купа смесете всички сухи съставки с кокосовата захар и подправките. Разбъркайте добре. После добавете и течните съставки - набъбналото ленено семе, кокосовото масло и овесеното мляко. Накрая добавете и намачканата на пюре сварена тиква. Разбъркайте добре и изсипете съдържанието във формичката и заравнете.

4

Печете 40-45 минути или докато излезе суха клечка от вътрешността на кейка.

5

Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.

6

Сложете в блендер всички съставки за тахановата глазура и разбийте за няколко секунди. Разпределете глазурата върху кейка. Разрежете на парчета и сервирайте. 

Още рецепти с тиква

Още рецепти с бадемов тахан

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече