Двуцветна лазаня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

15 кори за лазаня
400 г кайма
250 г гъби печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 мл доматен сос
125 г крема сирене
200 г заквасена сметана
60 мл прясно мляко
300 гр кашкавал
босилек
сол на вкус, черен пипер

Алергени

Прясно мляко
Заквасена сметана

Класическа рецепта за лазяня на фурна. Двуцветна? Просто използвахме два вида сос. Да ви е сладко.

Съставки

Как да приготвим

1

Може предваритено да сварите корите за лазанята или да ги изполвате сурови. Това зависи от вида кори, които сте взели. Варенето е по-трудоемко, но пък после те стават по-меки и по-сочни. Ако изберете този вариант, варете ги в леко подсолена вода за около 5 минути. Слагайте ги една по една, за да не залепнат.

2

Запържете лука, чесъна и каймата в малко вода. Добавете гъбите и задушете под капак за около 10 мин.

3

Добавете доматения сос и босилека. Овкусете и оставете да къкри още 5 минути.

4

В отделна купа, намачкайте с вилица крема сиренето, добавете заквасената сметана и прясното мляко, и разбъркайте добре.

5

Изсипете 1/3 от доматения сос в тавата. Отгоре подредете 5 кори лазаня. После добавете втората част от соса, отново 5 кори и накрая последната част сос, и отново 5 кори.

6

Изсипете млечния сос и гарнирайте с настъргания кашкавал.

7

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Други рецепти за лазаня

Всички коментари

Среден рейтинг
(1)
Общо коментари: 1
Анонимно
Изкючително лоша рецепта!!!

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече