Пина Колада

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

сокът на 1/2 ананас
500 мл. кокосова вода
сокът на 1 лайм
листа мента, по желание
Основни неща

Обожавам тропическия вкус на ананас и кокосовата вода в тази успокояваща душата Пина Колада. Винаги успява да ме пренесе на морския бряг и макар далеч от него, да се почувствам добре.

Ананасът има силни плодови киселини, които лесно прочистват черния дроб от лепкави и слузести отпадъци. Също помага за разтварянето на камъните в жлъчката. 

Кокосовата вода е богата на електролити, бедна на калории и мазнини. Хидратира тялото на дълбоко клетъчно ниво, засилва имунната система и подобрява работата на бъбреците. Кокосовата вода е чудесна напитка за хора, активно спортуващи, както и за тези със забързано и напрегнато ежедневие. 

Съставки

Как да приготвим

1

Обелете и почистете ананаса. Нарежете на кубчета и изстискайте на сок. (Аз използвах сокоизстисквачка Omega Juicer, защото исках да получа гладък и фин сок. Но предполагам ще се получи и в блендер, а след това да се прецеди в цедка.)

2

Смесете равни части сок от ананас с кокосова вода. Добавете сока от лайм и разбърайте. По желание може да добавите малко прясна метна и кубчета лед. 

Още рецепти за напитки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече