Бисквити с нахутено брашно и шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

80 мл. кокосово масло, разтопено, със стайна температура
80 г. кокосова захар
1 яйце, със стайна температура
150 г. брашно от нахут
3/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
черен шоколад или какаова маса, натрошени

Алергени

Шоколад
Яйца
Основни неща

Някакси нахутеното брашно остава малко подценено. А то всъщност е добър източник на протеини, фибри, не съдържа глутен и има лек сладникав вкус. Подходящо е както за солени, така и сладки печива. Тези бисквити с нахутено брашно и шоколад са доста изкушаващи с нестрандартен послевкус на нахут.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете кокосовото масло и яйцето. Трябва и двете съставки да със стайна температура, т.е маслото да не е горещо и яйцето да не е студено. Добавете кокосовата захар и разбъркайте добре.

3

В друга купа смесете брашното от нахут, содата и солта. Прибавете към течните съставки и разбъркайте добре. Прибавете и натрошения шоколад.

4

С лъжица оформете топки и подредете в тавата. Леко натиснете с пръсти отгоре бисквитките. 

5

Печете 10-12 минути, докато добият лек загар. 

6

Оставете бисквитите да изстинат за кратко, преди да ги прехвърлите върху решетка. 

Още рецепти за бисквити

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 1
Дора
Моите се разтекоха и станаха плоски, не на купчинка като на снимката, но са вкусни. На всички им допаднаха. Лесни, бързи, вкусни, полезни.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече