Пълнозърнести крекери със семена и кокосово масло

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. пшенично пълнозърнесто брашно, брашно от лимец, овесено брашно или брашно от касава
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
50 г. пълнозърнест сусам
50 г. ленено семе
1 ч.л. морска сол
80 мл. кокосово масло, разтопено
120 мл. пречистена хладка вода

Когато сме на път или много ни се хапва нещо следобед, приготвям пълнозърнести крекери със семена и кокосово масло. Стават за броени минути и са доста засищащи. Крекерите съдържат много фибри и бавни въглехидрати. Може да добавите още вкусове с черен или бял сусам, чиа, маково семе, слънчогледово или тиквено семе. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете всички сухи съставки. Добавете кокосовото масло и водата и омесете тестото, докато се оформи като топка. 

3

Разделете тестото на 3 части. Поставете всяка част между два листа хартия за печене и разточете на тънко. С нож за пица разрежете на малки правоъгълници. 

4

Печете около 10 минути. Извадете и оставете да изстинат за кратко. 

Още рецепти за крекери