Безглутенови бейгъли

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч. бяло безглутеново брашно (ако предпочитате с глутен, може да използвате обикновено пшенично брашно или пълнозърнесто)
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце, разбито или масло за намазване, разтопено
маково или сусамово семе за поръсване

Алергени

Кисело мляко
Яйца

Тези домашни бейгъли са пухкави, вкусни, приготвят се бързо, само с 5 съставки, които всеки има вкъщи. И най-хубавото е, че ги приготвихме без глутен. Децата много ги харесват.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавете киселото мляко и с шпатула разбъркайте добре. Ще има малки бучки в тестото.

3

Сипете брашно върху работната си повърхност и омесете тестото няколко пъти, около 20 премятания. 

4

Разделете тестото на 6 топки. Поставете в тавата. С пръст направете дупка по средата и леко завъртете.

5

Намажете бейгълите с разбитото яйце или разтопеното масло и поръсете с маково семе. 

6

Печете 25 минути или докато получат загар по краищата. 

7

Оставете да изстинат няколко минути, но не твърде много.

8

Яжте ги докато са още топли, като ги разрежете през средата и приготвите вкусни сандвичи.

Всички коментари

Общо коментари: 2
Таня
Здравейте, благодаря за рецептата :) Може ли да споделите какво точно безглутеново брашно използвате, моите бейгъли станаха хрупкави отвън, но останаха "глетави" отвътре. Поздрави :)
Здравословно в кухнята с Тони
Здравейте, тази рецепта ми е доста стара и ще се опитам по спомен да се сетя за вида брашно. Мисля, че тогава още използвах безглутенови смеси и беше такава на Doves Farm.