Салата Коб

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
1/2 зелена салата, добре почистена и измита, нарязана на ивици
3 розови домата, нарязани на парчета
3 твърдо сварени яйца, нарязани на четвъртини
3 резена бекон
1/2 авокадо, добре узряло
20 г. синьо сирене, нарязано на малки кубчета
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
За дресинга:
2 глави лук шалот, нарязан на колелца
3 с.л. винен оцет
1 ч.л. дижонска горчица
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер

Алергени

Яйца
Синьо сирене
Домати

Салата Коб е с американски произход и може да се приготвя с различни видове зелени салати и печено пилешко месо. Но в този вариант, аз пропускам пилешкото месо. Салатата и така е пълна с вкусове и полезни съставки. В сезона на зелените салата, тя е идеална за обяд или вечеря.

Как да приготвим

1

Пригответе малко бурканче с капак за дресинга. В него сложете нарязания на колелца лук шалот, заедно с оцета, солта и черния пипер. Оставете настрана, за да се маринова, докато приготвяте салатата.

2

В голяма плоска чиния подредете нарязаната на ивици зелена салата. Отгоре разпръснете нарязаните домати и яйца.

3

В сух тиган сложете ивиците бекон и запържете за кратко, докато придобият загар. Нарежете на ситно бекона и поръсете върху салатата.

4

Разрежете авокадото и разтворете като ветрило. Поставете в единия край на чинията.

5

Накрая поръсете с нарязаните синьо сирене и зелен лук.

6

Към дресинга прибавете зехтин и дижонска горчица, сложете капака и раздрусайте бурканчето (това е на-лесният начин за приготвяне на дресинг, а и съставките се смесват чудесно). Добавете дресинга, когато сервирате.

Други рецепти с авокадо

Други свежи зелени салати