Домашно кьопоолу

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 големи печени патладжана
6 печени червени чушки, нарязани на парчета
1-2 скилидки чесън, пресовани
1/2 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
сокът на 1/2 лимон 
зехтин
морска сол
прясно смлян черен пипер

Любимата ни зимна салата вкъщи е домашното кьопоолу. От малка я обичам тази салата. А комбинацията от печени патладжани и червени чушки е леко носталгичен спомен за лятото. Леко открехва и вратите към домашната лютеница и нейното така всеотдайно приготовление. Отвсякъде напират спомените от детството с тази рецепта. 

Как да приготвим

1

<span>Измийте патладжаните и ги надупчете с вилица от всички страни. Сложете ги да се пекат във фурна на 180 градуса за 1 - 1.5 часа.</span>

2

Почистете опечените патладжани и ги намачкайте с преса за картофено пюре. Добавете печените чушки и скилидките чесън. Овкусете със зехтин, лимонов сок, морска сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте добре. 

3

Прехвърлете в чиния за сервиране и поръсете обилно с нарязан магданоз.

Други рецепти с патладжан