Арабска салата с патладжан и кимион

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3 патладжана, добре опечени
1 малка глава червен лук, нарязана на ситно
1 розов домат, наразян на малки парчета
1/2 червена чушка, нарязана на малки парчета
2 скилидки чесън, пресовани
морска сол, прясно смлян черен пипер
1/2 ч.л. кимион на прах 
сокът на 1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
1-2 с.л. зехтин

Алергени

Домати

Кимионът е една от любимите ми подправки. Освен, че придава екзотичен вкус и аромат, той е много добър за храносмилателната система и засилва имунната система. Така че, не го пестете, може да добавите повече от посоченото количество в рецептата. В комбинация с печен патладжан се получава вкусна арабска салата, която у дома сервираме с много чесън и прясно изпечен квасен хляб. 

Как да приготвим

1

Надупчете с вилица измитите патладжани и ги сложете във фурната на 180 градуса за около 1,5- 2 часа, докато се опекат добре и омекнат отвътре. Ако можете, ги изпечете на скара, стават още по-вкусни. 

2

Оберете вътрешната месеста част на патладжана и прехвърлете в гевгир, за да се оттече течността. 

3

Изсипете патладжана в чиния за сервиране и добавете нарязаните чушка, домат, лук и чесън. 

4

Овкусете с кимион, морска сол и смлян черен пипер. Добавете лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте добре.

5

Сервирайте с накъсан магданоз и прясно изпечен хляб.

Още рецепти с патладжан