Спагети от тиква със сос "Болонезе"

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 тиква "спагети"
За соса "Болонезе"
1 глава лук, нарязана на ситно
4 скилидки чесън, пресовани
400 мл. доматен сос или чери домати в сос (без лимонена киселина)
1 ч.ч. гъби - печурки, пачи крак (по избор)
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л.  къри на прах
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. сушен риган 
1 ч.л. сушена салвия
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. морска сол
За веган "Пармезана"
1/4 ч.ч. кашу или бразилски орех
1/4 ч.л. морска сол
1/4 ч.л. сушен босилек
1 скилидка чесън
Основни неща

Tиквата "спагети" с право носи това име. Когато раздърпаме креката й печена сърцевина, тя се превръща в тънки и нежки спагетки. Допълвам я с ароматен доматен сос с гъби и веган пармезан.

Веган пармезанът е истинско откритие. Приготвя се много бързо и лесно. Може да се съхранява след това дълго време в затворено бурканче и да се използва за различни ястия и салати. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 200 градуса. Разполовете на две тиквата "спагети". Поставете в тавичка с кората нагоре. Налейте малко вода в тавичката, около 1 см. и сложете да печете. Печете 30-40 минути, докато тиквата омекне добре.

2

Извадете тиквата от фурната и оставете да изстине за кратко. С вилица остържете сърцевината на тиквата и подредете в чинии.

3

За соса "болонезе" загрейте тиган с незалепващо покритие. Сложете нарязания на ситно лук с малко вода и сотирайте за няколко минути, докато омекне добре. Добавете чесъна, гъбите, подправките. Сотирайте още няколко минути. Добавете и доматите. Гответе още 5-7 минути. По желание може да блендирате до гладкост соса в блендер. Така ще е по-предпочитан от малки деца. Залейте спагетите от тиква с доматения сос.

4

За веган "пармезана" сложете в кухненски робот ядките, чесъна, босилека и солта и разбийте за кратко. Поръсете с него спагетите със соса. 

Още рецепти с тиква

Още рецепти с гъби

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече