Ньоки от тиква с лимон и мащерка

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

400 г. картофи
1/2 средно голяма тиква
1 ч.ч. брашно от нахут, овес или елда
1/2 ч.ч картофено нишесте
1 ч.л. морска сол
1/4 ч.л. индийско орехче
1 с.л. зехтин (по желание)
3-4 скилидки чесън
3-4 стръка прясна мащерка
черен пипер
кората на 1 био лимон
Основни неща

Много елегантно и красиво ястие, което има приятен деликатен вкус на мащерка и чесън и навероятна свежест на прясно настърган лимон. 

Ньоките от тиква са вкусни и здравословни. Не съдържат глутен, яйца и млечни съставки. 

Тиквата е богата на хранителни вещества, които черния дроб може лесно да съхранява. Има високо съдържание на каротеноиди, които предпазват чернодробните клетки от увреждане. Тиквата е отлична храна за подпомагане на загубата на тегло и намаляване на холестерола.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете в тава картофите и тиквата, заедно с корите и печете, докато омекнат. 

2

Извадете от фурната. Обелете кората на картофите и тиквата и намачкайте на пюре. Добавете малко сол и индийско орехче. Добавете и безглутеново брашно по избор и картофеното нишесте. Омесете до получаване на меко, но стегнато тесто. Ако има нужда добавете още брашно.

3

Разделете тестото на топки, който да разточите на дъгъл фитил. Нарежете фитила на малки парченца и оваляйте всяко в още малко картофено нишесте. 

4

В дълбока тенджера сложете подсолена вода да заври. Сложете вътре част от ньоките и варете около 3 минути, докато излязат на повърхността. Отцедете и оставете настрана, докато сварите всички ньоки. Подреждайте ги една от друга, за да не залепнат.

5

Загрейте тиган с незалепващо покритие. По желание сложете съвсем малко зехтин. Добавете пресованите скилидки чесън, сварените ньоки и мащерката. Гответе по няколко минути от всяка страна, докато добият лек загар. Овкусете с морска сол и черен пипер.

6

Сервирайте ньоките в чиния и настържете отгоре кората на 1 лимон. Консумирайте топли. 

Още рецепти с тиква

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече