Свинско бон филе с бирен сос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 гр. свинско бон филе
25 гр. масло
4 стръка мащерка
1/2 ч.ч. тъмна бира
4 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. царевично нишесте
зехтин
сол, черен пипер
1 стрък зелен лук

Как да приготвим

1

Загрейте тиган с малко зехтин и масло.

2

Нарежете бон филето на големи парчета, около 5 см. всяко. Подравете със сол и черен пипер. Сложете в тигана и запечатайте месото за около минута от всяка страна. Добавете в тигана клонките мащерка и продължете да готвите месото до готовност още 15-20 минути. Зависи как предпочитате бон филето - алангле или добре сготвено. Извадете месото и оставете настрани.

3

Използвайте соса от месото. Добавете бирата и сметаната към него. За сгъстяване на соса прибавете и царевично нишесте. След 1-2 минути свалете от огъня.

4

Сервирайте върху канапе от картофено пюре. Нарежете отгоре и стрък зелен лук.

Още рецепти с бира