Сарми с кисело зеле

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

кисело зеле - листата на 1 зелка
400 г. свинска кайма
200 г. бекон
1 ч.ч. ориз
2-3 скилидки чесън
мащерка
чубрица
черен пипер
червен пипер
зелев сок 
вода

Как да приготвим

1

В тенджера с малко вода сложете каймата, бекона и чесъна. Сотирайте, докато каймата се раздроби на ситни парченца. Добавете ориза и разбъркайте добре. 

2

Подправете с мащерка, чубрица, черен и червен пипер. Няма нужда да слагате сол, тъй като зелето е достатъчно солено. Даже, ако е твърде солено, го измийте леко с вода.

3

Листата на киселото зеле се отделят внимателно и се отрязва кочана им. Във всяко листо се слага по 1-2 с.л. от плънката и се завиват сарми.

4

Пригответе голяма тенджера или глинен съд. Покрийте дъното със зелеви листа.Отгоре подреждете сармите с загънатата част надолу. Залейте ги с равни части зелев сок и вода, докато се покрият. Върху тях поставете чиния и сложете на котлона. Щом течността заври, оставете да варят за около 45 мин.

Други традиционни Български рецепти