Лазаня Болонезе

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

6 броя големи кори за лазаня
600 мл. доматен сос
400 г. кайма смес
2 глави лук
5-6 скилидки чесън
150 г. моцарела
3 яйца
200 мл. прясно мляко
мещерка
сол, черен пипер
200 гр. пармезан за поръсване

Алергени

Яйца
Прясно мляко

Класическа рецепта за Лазаня Болонезе.

Как да приготвим

1

В дълбока тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. 

2

В дълбок тиган сотирайте лука и чесъна с малко вода, докато омекнат. Добавете и каймата. Сложте още малко вода и гответе каймата още 5-6 минути. Изсипете доматения сос, намалете котлона и оставете да къкри още 8-10 минути. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

3

Пригответе тавичка с размери, подобни на корите лазаня. Залейте дъното на тавичката със соса. Отгоре наредете корите.

4

Нарежете на тънки лентички моцарелата и я подредете върху корите. После пак сложете кори.

5

Отгоре изсипете обилно количество от доматения сос с каймата.

6

Разбийте добре яйцата с прясното мляко и залейте върху соса. Поръсете с настъргания пармезан.

7

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато пармезанът се запече, за около 20 минути.

Други рецепти за лазаня

Други рецепти от Италианската кухня