Съставки
-
2 патладжана, нарязани на кубчета
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 стръка целина, нарязани на ситно
-
2 домата
-
1 с.л. каперси, предварително накиснати във вода
-
1-2 с.л. кокосова захар
-
2 с.л. лимонов сок
-
морска сол, черен пипер
-
кедрови ядки, за поръсване, по желание
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете лука и целината. Сотирайте за няколко минути, докато омекнат. Добавяйте по малко вода, за да не залепнат. |
3
|
Добавете патладжаните и гответе още 5-7 минути. |
4
|
След това прибавете каперсите и доматите и оставете сместа да ври на бавен огън. Ако има нужда добавяйте по малко вода. Гответе около 10-15 минути, докато патладжанът омекне много добре. |
5
|
Овкусете с кокосова захар, лимонов сок, черен пипер и сол, ако има нужда. Оставете на котлона още 2-3 минути. |
6
|
Запечете кедровите ядки в сух тиган за няколко минути. |
7
|
Поръсете капонатата с печените кедрови ядки преди сервиране. |
Kоментар