Бриам - гръцки печени зеленчуци

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3-4 картофа, обелени и нарязани на колелца
2 тиквички, нарязани на колелца
2 големи глави червен лук, нарязни на колелца
4 скилидки чесън
500 мл. мляни домати или доматен сос (без лимонена киселина)
морска сол, черен пипер
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена майорана
пресен магданоз
пресен босилек
Основни неща
Вид кухня

Бриам е гръцко класическо ястие, което се приготвя с много зеленчуци. То е постно, семпло, но много ароматно и вкусно. Изключително здравословно ястие, за чието приготвяне не е нужна никаква мазнина.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе кръгла тавичка с диаметър около 25 см. 

2

Нарежете вскички зеленчуци на колелца, сравнително тънки, за да се сготвят по-бързо. Подправете ги с риган, майорана, сол и черен пипер и разбъркайте, така че да се покрият от подправките.

3

Сложете част от млените домати върху дъното на тавичката, така че да се покрие добре. Отгоре започнете да подреждате зеленчуците, като ги редувате - картоф, тиквичка, лук. Върху зеленчуците поръсете с накълцаните на ситно скилидки чесън и магданоз.

4

Залейте зеленчуците с останалите домати. Долейте малко вода и сложете във фурната. Печете около 40-45 минути.

5

Извадете от фурната и подправете с пресен босилек и магданоз.

Рецепти за още ястия с тиквички

Рецепти за още ястия с картофи

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече